970861909760125

Vi i Cubakone travels samarbeider, så langt det lar seg gjøre, kun med private aktører på Cuba. Dette gjør vi av flere grunner.

Blant annet ser vi at private aktører som regel yter bedre service og bedre kvalitet på det de selger. Men mest av alt gjør vi det for at pengene skal gå direkte til det cubanske folk.

Mange lever harde liv og må jobbe døgnet rundt for å skaffe mat på bordet til seg og sin familie. Når du jobber i statlig sektor er 200 kr vanlig månedslønn. Hun som tørker av bordene dine på hotellet, han som ror båten din eller hun som står bak kassa i souvenirbutikken tjener rundt 2oo kr i måneden. Hadde Cuba vært et billig land, hvor man kunne spise seg mett og god for en 10er hadde kanskje ikke dette vært noe å rope høyt om. Men på grunn av handelsblokade og et anstrengt forhold til USA er det svært få varer tilgjengelig på Cuba. Når vi kjøpte huset vårt i mars 2015 var det ikke mulig å oppdrive vifter. Det ble noen varme netter... I dag er det ikke mulig å kjøpe kondomer. For noen måneder siden fantes det ikke egg. Undertøy er alltid en utfordring. Hva som ikke finnes varierer. Og som kjent; etterspørsel styrer priser. Og når det er lite av noe stiger prisene.

Derfor satser vi alltid på samarbeid direkte med cubanerne. Vi kjøper tomater av kjøpmannen på hjørnet, brød fra sykkelmannen som selger brød og egg fra nabohuset. Nabodama tjener penger på å vaske rommene og venninna hennes lager frokost. Vi bruker private guider, kjentmenn og husverter til å ta imot gjester.

Videre ønsker vi også å hjelpe til i lokalsamfunnet på Cuba. Vi ser det som vår plikt å bidra så langt vi kan. Vi har derfor hatt innsamlingsaksjon og levert mengder av klær til lærerinner og elever på skolen i vårt nabolag. I vårt gjestehus henger det poser på hvert gjesterom hvor folk kan legge igjen det de måtte ønske av klær, toalettartikler etc. Dette distribuerer vi videre til de som trenger det mest. Vi er bosatt i Norge i sommerhalvåret. Da samler vi inn og kjøper mengder med klær og andre ting vi vet kommer til nytte på Cuba. Takk til alle venner og familie som gir bort mengder med ting som får et nytt liv på Cuba. Vi har også samlet inn penger som går til mat og varer til familier som trenger det på Cuba. Takk til Fotspor som har bidratt med dette. Vår drøm er å kunne samle inn nok penger til å kunne bidra til at flere kan starte sin egen businiss og dermed leve selvstendige liv på egne midler.

Ønsker du å bidra? Ta kontakt på tlf 99523818 eller mariannege@yahoo.no.

Alle monner drar. Og husk; som turist tilfører du samfunnet mer enn du tror.

Det er DU som spiser brød til frokost og tomater til middag. Det er DU som ønsker et rent rom å sove i. DU trenger frokost og Du trenger kaffe for å våkne.

DU er viktig.

work and travel

Vårt utviklingsarbeid

Work and travel