I 1997 endret hverdagen for den vanlige cubaner seg mye. Frem til da hadde turister som kom til øya vært forbeholdt kontakt med statlige hoteller og de som jobbet der. Men i 1997 åpnet cubanske myndigheter opp for at den vanlige cubaner kunne innlosjere turister i sine hjem. Dermed begynte casa particular som fenomen å spre seg som ild i tørt gress. Det er rett og slett den cubanske formen for bed & breakfast.

På Cuba bruker man particular om alt som er privateid. Det kan være restauranter og taxier. Og også hus – casa. Casa particular betyr at du bor privat, hjemme hos en cubaner. Det er svært forskjellig hvordan disse casaene fortoner seg.

Overnatting Cuba
Bo hjemme hos cubanere.

Noen casaer kan virke som små hoteller, i andre leier du kanskje et av barna sitt rom, noen leier ut hele huset sitt, uten at familien er særlig tilstede, men de fleste leier ut et eller flere rom i huset sitt, hvor de selv bor. Og slik blir du kjent med den cubanske kulturen på en helt annen måte enn om du bor på hotell.

Cubansk overnatting
Et cubansk kjøkken

Du blir en del av en familien og du får et unikt innblikk i hverdagslivet på Cuba.  Så søker du Cuba på ekte – bo i casa particular.

Les mer om vårt casa particular her