Chiken party in Cuba

Nå har vi akkurat kommet hjem etter å ha vært på egge-jakt. Ikke påske enda tenker du kanskje, men her i Trinidad er det ikke bare jakt på egg i påsken. Det er det ganske ofte. Ikke hver gang vi skal kjøpe egg, men annenhver….?

Turister ønsker jo gjerne egg til frokost, og når butikken ikke har dette må man ut på jakt. Jakte fra dør til dør. Som Jesus og Maria går vi der og spør om noen selger egg. Og så guider noen oss på rett spor. Og andre på feil spor. Men etter noen dører og noen gater finner vi en person som selger dette hvite gullet.

HVOR ER BUNNPRIS NÅR MAN TRENGER DEN!!!

Svaret er: høner! Vi skal få oss høner. To høner for selskap, glede og EGG. Og et eksperiment.

Jeg har en ide om at høner legger mer egg om de får litt kos og klem. Aldri har jeg vel sett denne cubaneren le så mye som da jeg sa dette. Det var de dummeste han hadde hørt. Så da er det bare en måte å finne ut det på. En høne – en eier – en filosofi.

Let the game begin!

Og dette skrev jeg for to uker siden… I god tro…

Maken til urokråker! De har bokstavelig talt driti ut patioen vår. De driter overalt! De har også spist opp store mengder av de fine plantene våre. Blant annet Norges dyrebare mynteplanter som han bruker i coktails. Min tomatplante som jeg endelig hadde fått til å gro har de også gaflet i seg. De hakker rett og slett på alt som kan hakkes på! Til og med firfirslene og kolibriene i patioen forsvant! Nei maken til monster-høner har jeg aldri før møtt. Det toppet seg i dag når den ene faktisk klarte å bæsje meg på leggen!!

Da bestemte jeg meg for at disse hønene må vekk!

UT av vår patio.

UT av mitt liv.

Så i dag fikk vår fine nabo to høner i gave. 

Legg inn en kommentar