Transport på Cuba er kanskje det som kan by på mest hodebry. Vær beredt på kø-ståing, pruting og uforutsette ting.

Buss

Viazul er busselskapet som transporterer turister. Omnibuss transporterer cubanere og det er forbudt for turister å ta disse bussene. Viazul-bussene opererer mellom de største byene og har busser med air-condition og komfortable seter. Det negative med Viazul er at strekningene ofte tar lang tid og bussene er ofte fulle. Vær ute i god tid med reservasjoner. Spesielt i høysesongen. En reise på fem timer, for eksempel fra Havanna til Trinidad, vil koste rundt 25 cuc/dollar.

Taxi

Det finnes ullike taxi-ordninger på Cuba. Man kan reise med Gouverment taxi som tilbyr nye biler og air-condition. Disse er alltid gule. Det er disse bilene hoteller benytter seg av og er ganske kostbare. Privat taxi er biler av ulik standard. Noen kan ha air-condition, andre ikke. Det kan være biler fra 50, 80 eller 2000 tallet. Det som er felles for de private bilene er at de er operert av privatpersoner og er et rimeligere alternativ til gouverment taxis. Et enda billigere alternativ er Taxi-collectivo. Dette er en form for delt taxi, hvor passasjerene deler kostnadene.Taxi-collectivo er taxi som opererer mellom de store byene på Cuba. Disse koster som regel 5 CUC mer enn buss, men kjører deg til og fra hotell/casa.

Innad i byene finner man bi-ci som er sykkeltaxi. Disse frakter deg kortere avstander. Hest og kjerre opererer som taxi og i Havanna fungerer gamle amerikanere som taxi. Disse kalles almendrong eller maquina og kjører faste ruter i Havanna. Dette er et rimelig alternativ til vanlig taxi.