Trinidad er Cubas perle. Trinidad er vår base og det er her vi driver vårt gjestehus Casa de Norge. Trinidad ligger i sør og grenser mot det karibiske hav. Trinidad er en unik by på så mange måter. Her får du oppleve alle sider av Cuba i en og samme by. Byens kjerne består av koloniale hus og brosteinsbelagte gater fra det 18 århundre. Hest og kjerre er det vanligste fremkomstmiddel og ved soloppgang kommer mannen som selger brød rullende på sin sykkel. Kultur, natur og historie går hånd i hånd i denne lille byen hvor tiden har stått stille de siste 200 år.

Topes de collantes

topes de collantes

Topes de collantes er fjellkjeden hvor Chegevara gjemte seg. Her finner man jungel, stier, fantastisk utsikt, fossefall og kaffeplantasjer. Topes, som det kalles på folke-munne, ligger 45 minutters kjøretur fra Casa de Norge.

 

Sukkermølledalen

Sukkermølledalen

For den historie-interesserte er en tur til Sukkermølledalen obligatorisk. Her finner man ruiner fra slavehus

og herskapshus. Man kan se med egne øyne hvordan sukkerproduksjonen foregikk og man besøker det berømte

Macznage Iznag tårnet. I likhet med sentrum av Trinidad er dette tårnet på UNESCOS verdensarvliste.

 

Dans og musikk

 Dans og musikk
Når kvelden kommer er Trinidad perfekt for å oppleve cubansk dans og musikk. Salsa, rumba, merenge eller reaggeaton. Et dansekurs bør være obligatorisk ved besøk i Trinidad.

 

Herlige strender
Dagen derpå kan du slappe av ved den karibiske kyst med turkist hav og hvite strender. Kun 10 minutters kjøretur fra Casa de Norge. Derfor tør vi å påstå at Trinidad er Cubas perle. Les mer om våre utflukter her og gjestehus her.

 

turer på Cuba turer på Cuba
turer på Cuba turer på Cuba