På Cuba eksisterer to valutaer. Vedrørende disse valutaene verserer mye ulik informasjon. Mye informasjon er gammel. Per d.d er det vanlig at turister tar ut CUC – cubanske convertible peso og cubanere bruker CUP – cubanske pesos. Men det er fullt mulig for cubanere å bruke CUC og for turister å bruke CUP. Det kan være lurt å ha noen CUP tilgjengelig om man skal leve billig på Cuba.

1 CUC tilsvarer 25 CUP i butikk. På gata 1 mot 20.

1 CUC tilsvarer 1 USD i verdi. Per d.d tilsvarer 1 CUC nesten 9 norske kroner med dagens kurs.

På folkemunne blir de ulike valutaene kalt følgende:

CUC – seauce, dollar, peso

CUP – peso, moneda nacional.

Det er lett å bli forvirret og man trenger å bli litt kjent med det cubanske samfunnet for å kunne vite når de ulike valutaen brukes. Men bruk hodet; som regel ved salg av småmat i gatene gjelder CUP og på restaurant gjelder CUC.

 

Vi får veldig ofte spørsmål om hvordan det er best å skaffe penger på Cuba. Sannheten er at det svært sjelden er et problem. Det enkleste er rett og slett Visa. Det er mange minibanker på Cuba og ved å ta ut penger i minibanken slipper du køen på vekslestedene.

(Dette gjelder IKKE amerikanere. Dere må ta med cash. Og ikke dollar, da det er straffegebyr på disse. Amerikanske kort fungerer ikke på Cuba)